Programul national de investitii „Anghel Saligny” – au fost publicate Normele metodologice

Programul national de investitii „Anghel Saligny” este un program multianual, finantat de la bugetul de stat, coordonat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, si are ca obiectiv general cresterea coeziunii teritoriale prin echiparea unitatilor administrativ-teritoriale cu dotari tehnico-edilitare si de acces la caile de comunicatie, imbunatatirea atat a conditiilor de viata, cat si a standardelor de munca pentru toti locuitorii Romaniei.

Cererile de finantare se pot depune in 45 de zile, respectiv pana la data de 08.11.2021, atat electronic, pe platforma digitala https://investitii.mdlpa.ro/ pusa la dispozitie de MDLPA, cat si fizic, insa doar cu programare prealabila in aceeasi platforma digitala mentionata mai sus.

Normele metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului National de Investitii "Anghel Saligny", pentru categoriile de investitii prevazute la art. 4 alin. (1) lit. a) – d) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 95/2021 sunt publicate in Monitorul Oficial.

Documentele oficiale se gasesc pe site-ul MDPLA – aici: https://www.mdlpa.ro/pages/anghelsaligny

 

Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) a fost aprobat de Comisia Europeana in data de 27 septembrie 2021

Va comunicam ca Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) a fost aprobat de Comisia Europeana in data de 27 septembrie 2021. Documentul se afla pe site-ul Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene https://mfe.gov.ro/wpcontent/uploads/2021/09/e6f28710212d5a2d963ba440ce587a99.pdf si este structurat pe reforme si investitii pe domenii de interes.

Planul Romaniei face parte dintr-un raspuns coordonat fara precedent al UE la criza provocata de pandemia de COVID-19, menit sa abordeze provocarile europene comune prin adoptarea tranzitiei verzi si a celei digitale, precum si sa consolideze rezilienta economica si sociala si coeziunea pietei unice.

Documente oficiale publicate de Comisia Europeana astazi, 27 septembrie 2021, care insotesc aprobarea oficiala a PNRR, se gasesc pe site-ul MIPE – aici https://mfe.gov.ro/pnrr/

 

A fost lansata Platforma Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene

Platforma Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene lansata in luna august 2021, cuprinde informatii orientate catre Beneficiarii de fonduri europene, in interesul direct al acestora si pentru a putea sprijini orice nevoie de finantare, fie ea prin programe operationale, comunitare sau nationale.

Informatii suplimentare  se gasesc– aici: https://oportunitati-ue.gov.ro/utile/intrebari-frecvente/

 

Link-uri utile

Guvernul Romaniei (gov.ro)

Institutii publice (gov.ro)

Institutii si organisme ale UE https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies_ro

SUS
X
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support