Strategia de conservare si protectie a naturii privind ariile protejate din judetul Alba 2021-2026

Conservarea capitalului natural si a biodiversitatii reprezinta una din preocuparile principale atat la nivel international, cat si la nivel national si regional, urmarind reducerea efectelor negative datorate intensificarii presiunii antropice. In vederea conservarii capitalului natural si a biodiversitatii in judetul Alba, s-au pus sub ocrotire intinse suprafete de teren (peste 25% din suprafata judetului), care prezinta interes stiintific, social si peisajistic.

Viziunea privind conservarea si protectia naturii din judetul Alba pentru urmatorii ani este „un judet verde capabil sa conserve valorile naturale si culturale prin realizarea unui management eficace si eficient al ariilor naturale protejate, in beneficiul comunitatilor locale, care sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii”.

Scopul acestui demers a fost acela de a asigura coerenta planurilor de dezvoltare sectoriale la nivel de judet astfel incat sa se realizeze o dezvoltare echilibrata si durabila a tuturor domeniilor de activitate in care administratiile publice locale au atributii si responsabilitati pentru a asigura cetatenilor un nivel de trai cat mai ridicat si comunitati cat mai prospere.

Obiectivele strategiei sunt:

 O1 – Protejarea integrata a patrimoniului natural al judetului Alba

 O2 – Management eficient in interesul comunitatilor locale

 O3 – Valorificare durabila a capitalului natural

SUS
X
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support