Strategia de mobilitate si conectivitate in Judetul Alba 2022-2027

O buna conectivitate raspunde nevoilor de mobilitate pentru cetateni si pentru mediul de afaceri, asigurand deplasarea pasagerilor si a marfurilor in judet/regiune si intre regiunile Romaniei, dar si conexiunea cu alte tari, in conditii sigure si operationale si in armonie cu mediul inconjurator si in concordanta cu politicile europene privind schimbarile climatice.

Gestionarea mobilitatii reprezinta o provocare importanta pentru factorii de decizie in domeniu, avand ca scop principal obtinerea unui echilibru perfect intre: mentinerea unei calitati ridicate a vietii, pe de o parte, si crearea unui mediu de afaceri atractiv, pe de alta parte.

O infrastructura de transport deficitara se reflecta, in special, printr-o mobilitate redusa, conectivitate insuficienta, timpi mari de asteptare in trafic, grad ridicat de accidente etc. Astfel, investitiile realizate in acest sector vor asigura dezvoltarea infrastructurii de transport, favorizand dezvoltarea economica durabila si sporirea conectivitatii ariei vizate.

Dezvoltarea infrastructurii judetene de transport reprezinta o conditie necesara pentru implementarea prioritatilor de dezvoltare ale Judetului Alba, contribuind la cresterea mobilitatii persoanelor si a marfurilor, la integrarea zonei cu reteaua trans-europeana de transport, la combaterea izolarii zonelor slab dezvoltate si la dezvoltarea infrastructurii de transport regionale si nationale. O infrastructura de transport eficienta, conectata la reteaua europeana de transport contribuie la cresterea competitivitatii economice, faciliteaza integrarea economiei locale in economia nationala si europeana si permite dezvoltarea de noi activitati pe piata interna.

SUS
X
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support