Strategia Judetului Alba in domeniul energiei, 2018-2023 este parte integranta a setului de documente politice strategice elaborate pentru a asigura dezvoltarea durabila a judetului Alba si este in concordanta cu angajamentele asumate de Consiliul Judetean Alba in calitate de coordonator, prin aderarea in anul 2013 la initiativa europeana a Conventiei Primarilor.

Strategia Judetului Alba in domeniul energiei 2018-2023 este un document ambitios dezvoltat pe baza experientei acumulate prin implementarea Masterplanului energetic al Judetului Alba - document elaborat in anul 2008 si care a stat la baza demersurilor Consiliului Judetean Alba in domeniul eficientei energetice si a utilizarii surselor alternative de energie.

Scopul acestei strategii este fundamentarea unei dezvoltari durabile a judetului si imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor.

Viziunea strategica este de a sprijini accesul la o energie sigura, cu consumuri energetice eficiente care sa asigure calitatea vietii locuitorilor dar si competitivitatea produselor si a serviciilor furnizate, precum si sustinerea unei dezvoltari durabile a Judetului Alba prin limitarea impactului asupra mediului.

Prin implementarea Strategiei Judetului Alba in domeniul energiei 2018-2023 de catre Consiliul Judetean Alba, se urmareste eficientizarea consumurile de energie, oferirea unor alternative marilor si micilor consumatori de energie din surse epuizabile in vederea obtinerii unui consum rational de energie prin retehnologizare si utilizarea eficienta a diferitelor surse de energii regenerabile existente dar si rezolvarea problemelor sociale generate de accesul sau consumul de energie.

SUS
X
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support